A SAJÁT BELSŐ GYÓGYÍTÓ ELŐHÍVÁSA A BÖJT SEGÍTSÉGÉVEL!

BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÉRT!

2017. Karácsonyi Böjt

2017. november 14. - ZSOLT

2017.11.15.-én indul az idei Karácsonyi Böjt. Ez könnyed, laza böjt lesz.

Mindenki csak saját felelősségére böjtöljön, betegek mindenképpen kérjék ki orvosuk tanácsát, de ezt megtehetik egészségesek is! Javaslom a Felelősségi Nyilatkozatom átolvasását!

HÉTFŐ: A Böjt alatt minden hétfői nap víznap, azaz csak tiszta vizet és tiszta sót szabad fogyasztani, aki esetleg ezt nem bírja, az próbálja meg 13 óráig vízzel, utána pedig zöldség és gyümölcs levekkel, esetleg egy kis 'üres' zöldség levessel, vagy ha az sem megy, akkor a nap további részében tartson 'nyers' napot. Hétfőn kefírt és joghurtot NEM lehet fogyasztani.

SZERDA és PÉNTEK: A Böjt alatt minden szerdán és pénteken nyers zöldségeket és gyümölcsöket lehet enni, korlátlan mennyiségben. Ha lehet a déli gyümölcsöket kerüljük, vagy csak minimális mennyiséget fogyasszunk belőlük. Ezeken a napokon ne vagy csak kis mértékben fogyaszthatunk csak aszalt gyümölcsöket is. Minden étkezéshez ehetünk 1 kis szelet kétszer pirított, száraz kenyeret. Ezeken a napokon minimális olajos magvat ehetünk. Szerdán és pénteken, fött, sült és grillezett ételeket, és olajokat ne együnk. Szerdán és Pénteken natúr kefírt és natúr joghurtot lehet fogyasztani. Javasolt nagy mennyiségű tiszta víz és tiszta só fogyasztása!

KEDD és CSÜTÖRTÖK: A Böjt alatt minden kedden és csütörtökön nyers, főtt, sült és grillezett zöldségeket és gyümölcsöket lehet enni, korlátlan mennyiségben, olaj használata nélkül. Ha lehet a déli gyümölcsöket kerüljük, vagy csak minimális mennyiséget fogyasszunk belőlük. Ezeken a napokon ne vagy csak kis mértékben fogyaszthatunk csak aszalt gyümölcsöket is. Minden étkezéshez ehetünk 1 kis szelet kétszer pirított, száraz kenyeret. Ezeken a napokon minimális olajos magvat ehetünk. Kedden és Csütörtökön natúr kefírt és natúr joghurtot lehet fogyasztani. Javasolt nagy mennyiségű tiszta víz és tiszta só fogyasztása!

SZOMBAT és VASÁRNAP: A Böjt alatt minden szombaton és vasárnap nyers, főtt, sült és grillezett zöldségeket és gyümölcsöket lehet enni, korlátlan mennyiségben. Ha lehet a déli gyümölcsöket kerüljük, vagy csak minimális mennyiséget fogyasszunk belőlük. Ezeken a napokon ne vagy csak kis mértékben fogyaszthatunk csak aszalt gyümölcsöket is. Minden étkezéshez ehetünk 1 kis szelet kétszer pirított, száraz kenyeret. Ezeken a napokon ehetünk olajos magvakat. Hétvégén lehet használni olajokat is. Lehet vízben főtt, fűszerezett kásákat enni. Arra ügyeljünk, hogy ha egy étkezésben van kása, akkor abban az étkezésben ne legyen gyümölcs és zöldség csak esetleg ízesítésre. Szombaton és Vasárnap  kefírt joghurtot NEM lehet fogyasztani. Javasolt nagy mennyiségű tiszta víz és tiszta só fogyasztása!

KIEGÉSZÍTŐK: A mostani Böjtünket is segíthetjük, kovaföld és fehér mustármag fogyasztásával. Javaslom Mindenkinek reggel délben és este is 1 púpozott evőkanál kovaföldet vízben feloldva, és 1 teáskanál mustármagot szárazon, de vízzel elfogyasztva. A kovaföld, a mustármag, de a Böjt szemponjából is nagyon fontos a sok tiszta víz és tiszta só fogyasztása.

Sok Sikert Kívánok  Midenkinek A 2017.-es Karácsonyi Böjthöz!

A bejegyzés trackback címe:

http://bojtoles.blog.hu/api/trackback/id/tr5613276283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Nincsenek hozzászólások.